BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Netsuite

Az Oracle jelentős prémiummal vásárolja fel szektortársát, a Netsuite nevű céget. A Netsuite úttörő volt a felhőalapú vállalati szoftverek terén, alkalmazásai jól kiegészítik az Oracle termékpalettáját – kommentálta a felvásárlást az Oracle vezérigazgatója, Mark Hurd. Hozzátette, hogy sokat költenek majd fejlesztésekre mind a két területen. A két cég vezetése 9,3 milliárd dolláros felvásárlási árról állapodott meg, amit teljes egészben készpénzben fizet ki az Oracle. Ez részvényenként 109 dollárra értékeli a Net­suite-ot, 19 százalékkal magasabbra az előző napi záróárfolyamnál. Az akvizíció még idén lezárulhat, és az egy részvényre jutó eredményt azonnal megemeli, ha az egyszeri tételektől megtisztítjuk a számokat. A hírre a Netsuite árfolyama a felvásárlási árig emelkedett, de az Oracle papírjai is közel 2 százalékot erősödtek.


A nap vesztese: Carrefour

Közel 4 százalékot esett a francia kiskereskedelmi lánc, a Carrefour árfolyama a csütörtöki kereskedésben annak ellenére, hogy profitnövekedésről számolt be a társaság a legfrissebb féléves jelentésében. A június végén lezárult fél évben 706 millió eurós működési eredményre tett szert, ami 5,3 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához viszonyítva. A Thomson Reuters konszenzusa szerint 685 millió eurót vártak a piaci szereplők, így kellemes meglepetést okozott a Carrefour. A kedvezőtlen fogadtatás oka az volt, hogy a bevételek növekedésének lassulásáról számolt be a társaság az olyan kulcsfontosságú piacain, mint Franciaország vagy Kína. Idén azért még folytatódhat a profitnövekedés, 2,49 milliárd eurós működési eredményt vár a menedzsment, ami 1,6 százalékos növekedésnek felel meg az előző évhez képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.