BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Vestas Wind Systems

Közel 2 százalékot emelkedett a dán Vestas Wind Systems árfolyama a csütörtöki kereskedésben, miután 22 szélturbina üzembe helyezésére kapott megrendelést. A svédországi Marienstad városánál fekvő szélfarmot bővítenék. Az itt előállított energiát a Google venné meg, miután az amerikai technológiai óriás célja, hogy teljes mértékben átálljon a tiszta energiára. Nem ez az első együttműködés a két cég között: a Google tavaly év végén jelentette be, hogy Norvégiában 50 új turbinát szerelnek fel a kedvéért. A Google hosszú távú megállapodásokban rögzítette, hogy mind a két területen megtermelt energiát megvásárolja a jövőben. A Google eddig Európában hét hasonló megállapodást kötött szélenergia vásárlására, ezek összesen 500 megawatt termelésére szólnak, globálisan pedig 18 ilyen együttműködése van.


A nap vesztese: Tesaro

Csaknem 4 százalékot esett csütörtökön, az amerikai nyitás előtti kereskedésben a Tesaro árfolyama, miután a cég részvénykibocsátást jelentett be. A daganatos megbetegedések kezelésére fókuszáló biotechnológiai cég 300 millió dollár értékben bocsátana ki részvényeket, és a jegyzési garanciát vállalók számára további 45 millió dollárnyi részvény vásárlására biztosít lehetőséget. Ha a maximális mennyiséget dobja piacra a társaság, az 4,45 millió új részvényt jelentene, ami a jelenlegi részvényszámot 9,7 százalékkal növeli. A részvénykibocsátás bejelentése egy nappal azután történt, hogy a társaság jó klinikai teszteredményekről számolt be egy készítményével kapcsolatban, aminek hatására egy nap alatt duplázódott a papírok árfolyama. A Tesaro részvényei ezzel együtt idén 48 százalékkal értékelődtek fel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.