BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

Nyertes: Sequenom

Felvásárlási hírekre közel háromszorosára értékelődött fel a Sequenom nevű cég részvénye az amerikai tőzsdén a nyitás előtti kereskedésben. A diagnosztikával foglalkozó Laboratory Corporation of America Holdings ugyanis bejelentette, hogy 371 millió dollárért megveszi a kisebb versenytársát. A Sequenom részvényeiért papíronként 2,4 dollárt ajánlott, ami 182 százalékos prémiumot jelent az előző napi árhoz képest. A vállalat részvényei ennek megfelelően közel 180 százalékkal emelkedtek a Nasdaqon, 2,4 dollár közelébe. A Sequenom olyan nem invazív, vagyis műtéti beavatkozást nem igénylő genetikai teszteket fejleszt, amelyek a terhesség során felfedik a kromoszóma-rendellenességeket. A Sequenom papírjai nagyot zuhantak idén, a felvásárlás bejelentését megelőzően az árfolyam majdnem feleződött az év eleje óta.


Vesztes: Nintendo

Jelentős eladói nyomás alá került a szerdai kereskedésben a japán játékgyártó, a Nintendo árfolyama, a részvények 5,5 százalékot estek a tokiói tőzsdén. A Nintendo részvényei ezzel jelentősen alulteljesítettek, a széles piacot leképező Nikkei 225 index ugyanis közel 2 százalékot emelkedett. A befektetőket a vállalat negyedéves jelentése ábrándította ki: az áprilistól júniusig tartó negyedévben a Nintendo 24,5 milliárd jen veszteséget termelt. Ez sokkal rosszabb teljesítmény, mint amire az elemzők számítottak, akik átlagban 11,2 milliárd jenes veszteséget vártak a cégtől. A gyenge eredmények elsősorban a visszaeső videojátékkonzol-értékesítésekkel, valamint az erős jennel magyarázhatók. Az egy évvel korábbi hasonló időszakban 8,28 milliárd jen profitot ért el a Nintendo.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.