BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erre figyel ma a piac

A Bank of England közzéteszi félévente megjelenő Pénzügyi Stabilitási jelentését, amelyet követően Mark Carney jegybankelnök délben sajtótájékoztatót tart. Minden bizonnyal a Brexitről is beszél majd.

A kormányzati szektor első negyedéves egyenlegét közli a KSH, ami eredményszemléletben is megerősítheti, hogy a tervezettnél jobban kezdte az évet a költségvetés. Emiatt is indulhatott be idén a költekezés.

A kiskereskedelmi termékforgalom májusi adatait is közzéteszi a KSH. Áprilisban – naptárhatással korrigálva – 6,4 százalékos volt az éves bővülési ütem, ami a második legmagasabbnak bizonyult idén.

Kínából érkezik a Caixin-féle szolgáltatóipari beszerzésimenedzser-index júniusi értéke. A mutató kéthavi csökkenés után ismét a szektor bővülésének gyorsulását jelezheti, és 51,2 pontról 52,2 pontra nőhet.

Az Egyesült Államokban a gyári megrendelések májusi statisztikáit közlik. Áprilisban 1,9 százalékkal nőtt a volumen, ami féléves csúcs volt. A piacon most 1 százalékos csökkenésre számítanak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.