BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Post Properties

Több mint 12 százalékot emelkedett az amerikai tőzsdén a hétfői nyitás előtti kereskedésben a Post Properties árfolyama felvásárlási hírekre. A Mid-America Apartment Communities megerősítette, hogy megveszi versenytársát 3,9 milliárd dollárért. Az akvizíció teljes egészében részvénycserével valósul meg. A Post Properties minden egyes részvényéért 0,71 darabot kapnak a Mid-America Apartment Communities papírjaiból. Ez 72,53 dollárra értékeli a cég részvényeit, ami 17 százalékos prémium a Post Properties pénteki záróárfolyamához képest. A felvásárlás várhatóan a negyedik negyedévben zárul le, és becslések szerint éves szinten 20 millió dollárral növelheti az eredményt a szinergiahatásoknak köszönhetően. A Mid-America részvényesei kevésbé jól fogadták a bejelentést, a társaság papírjainak árfolyama több mint 3 százalékot esett hétfőn.


A nap vesztese: Salesforce.com

Miközben az S&P 500 és a Nasdaq új történelmi csúcsot döntött a hétfői kereskedésben, addig a Salesforce.com részvényei estek. Árfolyama 4 százalékkal került lejjebb, és ezzel az S&P 500 leggyengébben teljesítő papírja volt a nyitásban. A vállalati szoftvereket és felhőalapú szolgáltatásokat kínáló vállalat részvényei azután kezdtek esni, hogy a menedzsment bejelentette: két nappal későbbre halasztja a második negyedéves gyorsjelentés közzétételének időpontját. Eredetileg augusztus 29-én, hétfőn publikálta volna második negyedéves eredményeit, ehhez képest a legfrissebb változat szerint augusztus 31-én, szerdán, piaczárás után hozza nyilvánosságra a gyorsjelentését. A Salesforce részvényei idén mérsékelt emelkedést könyvelhettek el, a hétfői esést megelőzően valamivel több mint 6 százalékot erősödtek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.