BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Antofagasta

A Stoxx 600 index részvényei között az Antofagasta papírjai kezdték a legnagyobb emelkedéssel a keddi kereskedést, miután közel 9 százalékos pluszba lendültek a részvények. Bár napközben némileg mérséklődtek a pluszok, még így is magasan felülteljesítő volt egész nap a chilei bányatársaság papírja a londoni tőzsdén. A főleg rézkitermelésben érdekelt vállalat közzétette féléves eredményeit, amit jól fogadtak a befektetők. Az EBITDA szintjén 571,6 millió dolláros nyereséget könyvelt el a június végén zárult fél évben, ami 2,3 százalékos növekedés az előző évihez képest. A rézpiac gyengélkedése közepette a menedzsment költségcsökkentési intézkedéseket vitt véghez, így megállította a profit esését. A vállalat újra elkezd osztalékot fizetni, mégpedig az éves profit 35 százalékának megfelelő összeget, ahogy korábban is tette.


A nap vesztese: Wal-Mart

Eladói nyomás alá kerültek a keddi kereskedésben az amerikai kiskereskedelmi üzletlánc, a Wal-Mart részvényei. Az árfolyam közel 1 százalékot gyengült a nyitás előtti kereskedésben, amiben szerepet játszhatott, hogy megjelentek a második negyedévre vonatkozó portfólióstatisztikák a nagybefektetőktől. Ezek szerint Warren Buffett befektetési cége csökkentette részesedését a Wal-Martban. A Berkshire Hathaway a negyedévben a korábbi 55,2 millióról 40,2-re darabra csökkentette Wal-Mart-részvényeinek számát. Elképzelhető, hogy a papírok erős negyedéves teljesítménye miatt szállt ki, a Wal-Mart részvényei ugyanis a második negyedév során 6,6 százalékkal értékelődtek fel. A befektetők általában kiemelt figyelemmel követik a Warren Buffetthez hasonló piaci szakemberek portfólióinak változását, és igyekeznek lekövetni a nagyok befektetési stratégiáit.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.