BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Vitae Pharmaceuticals

Majdnem megduplázódott a Vitae Pharmaceuticals árfolyama szerdán az amerikai tőzsdén a nyitás előtti kereskedésben A felvásárlási hírekre. A gyógyszergyártó Allergan Plc bejelentette, hogy 639 millió dollárért megveszi a kisebb versenytársát. A Vitae részvényeiért papíronként 21 dollárt ajánlott, ami 249 százalékos prémiumot jelent a papírok előző napi záróárfolyamához képest. A vállalat részvényei a hírek hatására közel 160 százalékot emelkedtek a Nasdaqon. A Vitae felvásárlásával az Allergan a bőrgyógyászati termékportfólióját kívánja kibővíteni, mivel a Vitae ebben a szegmensben, főként az autoimmun zavarral kapcsolatos megbetegedések kezelésére fejleszt gyógyszereket. A Vitae papírjai nagyot zuhantak idén, a felvásárlás bejelentését megelőzően a papírok közel feleződtek az év eleje óta.


A nap vesztese: Seiko Corp

Jelentős esést produkáltak a szerdai kereskedésben a japán óragyártó, a Seiko részvényei, a papírok majd 7 százalékos veszteséget szenvedtek el. A befektetőket kiábrándította, hogy a japán óragyártó óriás a folyó üzleti évre profitfigyelmeztetést tett közzé. A menedzsment jelezte, hogy a legfontosabb piacain, az EU-ban és az Egyesült Államokban romlik az üzleti környezet, így a folyó évben mindössze 3 milliárd jen lehet a nyereség, szemben a korábban adott 10 milliárd jenes előrejelzéssel. A vezetőség hangsúlyozta, hogy az európai és az amerikai piacokon az utóbbi hónapokban két számjegyű keresletcsökkenést tapasztaltak. A jen felértékelődése miatt megdrágultak az órák, ezért a vásárlók óvatosabbak lettek, és visszafogták a megrendeléseiket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.