BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Siemens

Erőteljes emelkedésbe kapcsoltak a legnagyobb európai ipari konglomerátum, a Siemens részvényei, a papírok közel 3 százalékkal értékelődtek fel a csütörtöki kereskedésben. A befektetők azt követően kezdték el venni a részvényeket, hogy a vállalat vezérigazgatója a Bloombergnek adott interjújában jelezte, hogy a szeptemberrel záruló üzleti évben a vártnál jobban alakulhattak a vállalat bevételei. A menedzsment az idén már kétszer is emelte profitvárakozását, jelenleg egy részvényre vetítve 6,5 és 7 euró közötti eredményre lehet számítani a vezérigazgató szerint. Továbbá arról is szó esett, hogy a jövőben egyedül az elmérgesedő geopolitikai környezet, mint például a Brexit okozta bizonytalanság fenyegetheti a cég növekedését. Idén a Siemens árfolyama már több mint 10 százalékot emelkedett.


A nap vesztese: H&M

Erőteljes eladói nyomás alá kerültek a német ruházati áruházlánc, a H&M részvényei, a papírok közel 4 százalékot estek a szerdai kereskedésben. A befektetőket kiábrándították a vártnál rosszabb augusztusi értékesítési adatok. Augusztusban 7 százalékkal emelkedett a H&M bevétele az előző év azonos időszakához képest, ami nagy csalódást okozott, ugyanis az elemzők 13 százalékos növekedésre számítottak. A menedzsment a divatcégeknél népszerű indokra fogta a bevételek visszaesését: hideg időjárás esetén nincs kereslet a nyári ruhákra, míg meleg időjárás esetén nem az üzletekben töltik az idejüket a vásárlók. A hónap még jól indult a vállalatnál, de augusztus második fele nagyon meleg volt a legtöbb országban, ahol jelen van a cég. Az év eleje óta már több mint 20 százalékot gyengült a H&M árfolyama.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.