BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertesei: Apple-beszállítók

Megkezdődött az Apple legújabb okostelefonjainak, az iPhone 7-nek és az iPhone 7 Plusnak az értékesítése. Bár az Apple most nem tett közzé hivatalos számokat az első hétvégi eladásokról, a mobilszolgáltatók olyan információkkal szolgáltak, amelyek optimizmusra adtak okot. A T-Mobile közölte, hogy négyszer annyi megrendelés érkezett rá, mint az eddigi legnépszerűbb iPhone-ra, az Apple pedig bejelentette, hogy elfogyott az első készlet az iPhone 7 Plus készülékből. Az utóbbi két negyedévben estek az iPhone-értékesítések, de sokan abban reménykednek, hogy az új telefon lendületet adhat az eladásoknak. Ebből pedig a beszállítók is profitálhatnak. Pénteken az ázsiai tőzsdéken nagyot emelkedtek az Apple ázsiai beszállítói, a Murata Manufacturing és a TDK részvényei is több mint 4 százalékkal kerültek feljebb.


A nap vesztese: Oracle

Közel 4 százalékot esett pénteken az amerikai tőzsdén a nyitás előtti kereskedésben az Oracle árfolyama, a társaság negyedéves gyorsjelentésére reagálva. A vállalati szoftverek fejlesztésével foglalkozó cég a várttól elmaradó számokat közölt. Bevétele 2 százalékkal növekedett, 8,6 milliárd dollárra, a devizaárfolyam-változások hatásait kiszűrve pedig 3 százalékos lett volna a dinamika. Az elemzők 8,7 milliárd dolláros bevételt vártak a Thomson Reuters konszenzusa alapján. A felhőalapú szolgáltatások bevételei 59 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához képest, az új szoftverlicenc-értékesítések viszont 11 százalékkal csökkentek. Az

Oracle nettó eredménye 1,83 milliárd dollár lett, részvényenként pedig 55 cent, az egyszeri tételek hatásait kiszűrve. Az elemzői konszenzus 58 centes profit volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.