BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

Nyertes: DTS

Felvásárlási hírekre ugrott meg a DTS árfolyama kedden. Az amerikai tőzsdén a nyitás előtti kereskedésben több mint 22 százalékkal emelkedett a részvények árfolyama. A fogyasztói elektronikai eszközökhöz audiokészülékeket gyártó vállalatot a félvezetőgyártó Tessera Technologies veszi meg 850 millió dollárért. Ez részvényenként 42,5 dollárnak felel meg, ami 28 százalékos prémiumot jelent a DTS árfolyamának 30 napos átlagához képest. A felvásárlást teljes mértékben készpénzzel finanszírozza a Tessera. A várakozások szerint a negyedik negyedévben vagy 2017 elején zárulhat le a tranzakció. A felvásárlás egyből növeli az egy részvényre jutó eredményt a cégnél a lezárást követően. A Tessera Technologies árfolyama nem mozdult jelentősen a hírekre, idén 12 százalékot drágultak a cég részvényei.


Vesztes: Ascena

Erőteljes eladói nyomás alá kerültek az amerikai kiskereskedelmi lánc, az Ascena részvényei, a papírok 22 százalékot estek kedden a nyitás előtti kereskedésben. A befektetőket kiábrándították a menedzsment folyó üzleti évre vonatkozó előrejelzései: a 2017. júliussal végződő üzleti évben az Ascena 60–65 centes egy részvényre jutó eredmény mellett 6,9–7 milliárd dollár árbevételt érhet el, míg a bruttó profitmarzs 54,5 százalékról 57,5 százalékra növekedhet. Az eredmények mind az árbevétel-, mind a profitsoron alulmúlhatják a konszenzust, mivel az elemzők 83 centes egy részvényre jutó eredmény mellett 7,17 milliárd dolláros árbevételre számítanak. A vezetőség a bevételek visszaesését a termékeik iránti csökkenő kereslettel magyarázta. A hétfői záróárral számolva a papírok már közel 40 százalékot estek az idén.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.