BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Adobe

Több mint 5 százalékot emelkedett a nyitás előtti kereskedésben az amerikai szoftvergyártó cég, az Adobe részvényeinek árfolyama szerdán, miután közzétette negyedéves számait. Bevétele 1,46 milliárd dollár volt a szeptember elején zárult negyedévben, egy részvényre vetítve pedig 75 cent nyereséget könyvelt el a társaság, ami szintén az egy évvel ezelőtti szint felett van. A társaság minden eredménysoron felülmúlta a várakozásokat. A vállalat zászlóshajója, a felhőszolgáltatásokat is magában foglaló digitális média üzletág árbevétele 28,6 százalékkal, 990 millió dollárra növekedett a legutóbbi negyedévben. A menedzsment jelezte, hogy a jövőben sokkal kiszámíthatóbbak lesznek a vállalat eredményei, mivel a bevételek nagy része most már az előfizetésekből befolyt összegekből adódik. A keddi záróárral számolva, az idén már

7,1 százalékot növekedett a kaliforniai központú cég árfolyama.


A nap vesztese: CarMax Inc

Erőteljes eladói nyomás alá kerültek az amerikai használtautó-kereskedéssel foglalkozó cég, a CarMax Inc részvényei, a papírok közel 6 százalékot estek szerdán a nyitás előtti kereskedésben. A befektetőket kiábrándították a társaság negyedéves eredményei: az augusztussal végződő 3 hónap során a CarMax 84 centes egy részvényre jutó eredmény mellett 4 milliárd dolláros árbevételt ért el. Annak ellenére, hogy az eredmények mindkét soron javultak az előző év ugyenezen időszakához képest, alulmúlták a konszenzust, mivel az elemzők 88 centes egy részvényre jutó eredmény mellett 4,11 milliárd dolláros árbevételre számítottak. A legalább egy éve nyitva tartó üzletek forgalmánál a menedzsment megerősítette az éves 3,1 százalékos növekedési prognózist. Az év eleje óta már közel 15 százalékot esett a CarMax árfolyama.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.