BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: WCI Communities

Jelentős prémiummal vásárolja fel a Lennar Corp szektortársát, a WCI Communities nevű céget. A WCI családi luxusházakat épít, míg a Lennar középkategóriás házak értékesítésével foglalkozik, így szolgáltatásaik jól kiegészítik majd egymást – kommentálta a felvásárlást a Lennar vezérigazgatója. A Lennar és a WCI 643 millió dolláros felvásárlási árról állapodott meg, amit félig készpénzben, félig pedig részvénycserével fizet ki a cég. Ez részvényenként 23,5 dollárra értékeli a társaságot, ami 37 százalékkal magasabb az előző napi záróárfolyamnál. Az akvizíció még az idén lezárulhat, létrehozva Florida legnagyobb építőipari cégét, 809 millió dolláros becsült cégértékkel. A vállalat részvényei a prémiumnak megfelelően közel 37 százalékkal emelkedtek a New York-i tőzsdén 23,5 dollár közelébe.


A nap vesztese: dollár

Szerdán a Fed döntése után alig mozdult az dollár jegyzése, ám aztán csütörtökön beindult a gyengülés, délutánig majdnem fél százalékkal esett az euróval szemben az amerikai fizetőeszköz. Így 1,124 körül járt az árfolyam. A dollár esése elsősorban annak tudható be, hogy az amerikai jegybank tovább halogatja a kamatemelést, a várakozások szerint leghamarabb decemberben kerülhet sor a régen várt szigorításra. Ráadásul sokan attól tartanak, hogy az év végén tovább halogat majd a Fed. A kritikusok szerint a jegybanknak most lett volna esélye bebizonyítani, hogy politikailag független a novemberi elnökválasztástól, ezt a lehetőséget szalasztotta el. A halogatással ráadásul nehéz helyzetbe hozta a Fed az EKB-döntéshozókat, akik minden eszközükkel az infláció beindítására törekednek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.