BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Finish Line

Csaknem 3 százalékot emelkedett a pénteki nyitás előtti kereskedésben az amerikai kiskereskedelmi lánc, a Finish Line árfolyama, miután a társaság közzétette az augusztus 27-ével zárult második pénzügyi negyedévére vonatkozó eredményeit. A sportruházati termékeket forgalmazó vállalat 22,1 millió dolláros nettó profittal, azaz egy részvényre vetítve 53 centes eredménnyel zárta a negyed­évet, ami 17 százalékos csökkenés az előző év ugyanezen időszakához képest. Bevétele 5,1 százalékkal emelkedett a periódusban, 509,4 millió dollárt ért el. A cég számai túlszárnyalták a konszenzust, mivel az elemzők 495 millió dolláros bevétel mellett, 53 cent egy részvényre jutó profitra számítottak. A menedzsment megerősítette a korábban megfogalmazott éves célokat, miszerint a legalább egy éve nyitva lévő üzletek bevételei 3 és 5 százalék között növekedhetnek.


A nap vesztese: Oshkosh

Jelentős eladói nyomás alá kerültek az amerikai nehézgépeket gyártó Oshkosh részvényei, a papírok több mint 4 százalékot estek pénteken a nyitás előtti kereskedésben. A befektetőket kiábrándították a társaság 2017-es üzleti évre vonatkozó előrejelzései. Az Oshkosh, 6,5 és 6,7 milliárd dollár közötti árbevétel mellett, egy részvényre vetítve 3 és 3,4 dollár közötti profitra számít. Az elemzők többet vártak, a FactSet konszenzusa alapján a cég 6,6 milliárd dolláros árbevétel mellett 3,54 dolláros részvényre jutó eredményt vetítettek előre. A menedzsment a folyó üzleti évre vonatkozóan viszont megemelte a várakozását, az előzetesen megfogalmazott 2,6 dolláros részvényenkénti eredmény helyett már 2,85 dolláros részvényenkénti profitra számít a vezetőség. A csütörtöki záróárral számolva a papírok az év eleje óta 46 százalékot veszítettek az értékükből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.