BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

Vesztes: Pain Therapeutics Inc.

Erőteljes eladói nyomás alá kerültek az amerikai gyógyszergyártó cég, a Pain Therapeutics Inc. részvényei. A papírok 65 százalékkal estek hétfőn a nyitás előtti kereskedésben, miután az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer Engedélyeztetési Hivatal (FDA) nem engedélyezte a gyógyszergyártó egyik készítményének a forgalomba helyezését. A gyúgyszer egy ópiumalapú készítmény, ezért fokozott ellenőrzésnek vetik alá, mivel a helytelen használata komoly függőséget okozhat. Az FDA-tanúsítvány megszerzése egy termék számára hatalmas presztízskérdést jelent, illetve biztonságot felhasználója számára, így nem csoda, hogy a hír elbizonytalanította a befektetőket. A hírek szerint a menedzsment nem fogadja el a hatóságok reakcióját, és fellebbez a döntés ellen.


Nyertes: Lanxess

Erőteljes emelkedésbe kapcsoltak hétfőn a kölni vegyipari cég, a Lanxess részvényei. Az árfolyam azt követően lőtt ki, hogy a vállalat bejelentette: szerződést írt alá az amerikai Chemtura vegyipari vállalat megvételére. A felvásárlás keretein belül a Lanxess 33,5 eurós részvényenkénti árat kínál az amerikai cégért, így a tranzakció összértéke eléri a 2,4 milliárd eurót. A 33,5 eurós felvásárlási ár 19 százalékos prémiumot jelent a vállalat pénteki záróárához képest. A társaság részvényei a hírek hatására közel 10 százalékot emelkedtek. A Chemtura különböző égésgátló és síkosító adalékanyagokat gyárt, így a felvásárlással a Lanxess az égésgátló anyagokat gyártó üzletágának kiterjesztését célozta meg. Az év eleje óta a vállalat papírjai már közel 60 százalékkal értékelődtek fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.