BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: EndoChoice

Jelentős prémiummal vásárolja fel a Boston Scientific Corp. a szektortársát, az EndoChoice nevezetű céget. A vállalat az EndoChoice termékeinek eladásaiból származó bevételekkel tervezi ellensúlyozni a saját termékei iránti kereslet csökkenését.

A Boston Scientific és az Endochoice 210 millió dolláros felvásárlási árról állapodott meg, amelyet teljes mértékben készpénzben fizet ki a cég. Ez 90 százalékos prémiumot jelent az előző napi záróárfolyamhoz képest. Az akvizíció még az idén lezárulhat, azonban a Boston Scientific profitjára várhatóan csak 2017 után lesz hatással. A hírre az Endo Choice árfolyama a felvásárlási árig emelkedett, míg a Boston Scientific papírjaira nem volt hatással a bejelentés.


A nap vesztese: Lufthansa

Erőteljes eladói nyomás alá kerültek a német légitársaság, a Lufthansa részvényei. A papírok 4,5 százalékot estek a keddi kereskedésben, miután a befektetőket elbizonytalanította, hogy a légitársaság visszavonta az 500 millió eurós kötvénykibocsátási programját. Ezt annak ellenére tette, hogy szüksége van a forrásbevonásra. A Lufthansa is azon vállalatok közé tartozott, amelyeknek a kötvényeit az Európai Központi Bank a mennyiségi lazítás keretein belül vásárolhatta, így a légitársaság túlságosan hozzászokott, hogy az alacsony hozamok ellenére is folyamatosan vásárolják a kötvényeit. Most azonban, amikor piaci alapon hasonlóan árazta be a kötvényeit, nem talált rá kellő számú vevőt, ezért kénytelen volt visszavonni a programot. A papírok az év eleje óta már közel 30 százalékot estek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.