BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

Nyertes: BlackBerry

Csaknem 7 százalékot emelkedett a nyitás előtti kereskedésben a BlackBerry árfolyama, miután a társaság közzétette az augusztus 31-ével zárult második pénzügyi évére vonatkozó eredményeit. A technológiai vállalat 334 millió dollár bevétel mellett 372 millió dollár nettó veszteséget szenvedett el a negyedévben, ami egy részvényre vetítve 71 centet jelent. Az elemzők 392 millió dolláros bevételre számítottak, azonban az eredmény soron sikerült túlszárnyalni a FactSet konszenzusát. A menedzsment megemelte a teljes évre vonatkozó várakozását, a tervek szerint az üzleti év végére nullszaldós lesz a vállalat, miközben az elemzők részvényenként 16 centes veszteségre számítanak. Idén a Blacberry papírjai 15 százalékot estek, miközben az S&P 500 5,7 százalékkal értékelődött fel.


Vesztes: Tempur Sealey

Erőteljes eladói nyomás alá kerültek az amerikai matracgyártó, a Tempur Sealey részvényei. A papírok 24 százalékot estek a nyitás előtti kereskedésben, mi­után a befektetőket kiábrándították a cég 2016-os üzleti évre vonatkozó előrejelzései. A Tempur Sealey az értékesítések 1-3 százalék közötti visszaesésére számít, továbbá az EBITDA soron az előzetesen megfogalmazott 550 millió dollár helyett most már csupán 525 millió dollárra számít a vezetőség. Az elemzők is visszavettek várakozásaikból, az év elején megfogalmazott 1,5 dollár egy részvényre jutó nyereség helyett már 1,28 dollár részvényenkénti eredményt vetít előre a konszenzus. A vállalat vezérigazgatója, Scott Thompson hangsúlyozta, hogy a bevételek visszaesése ellenére kedvezőek a piaci körülmények, és a jövőben az operatív marzs jelentős növekedésére lehet számítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.