BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Accenture

Több mint 3 százalékkal emelkedett a dublini bázisú tanácsadó cég, az Accenture árfolyama, miután a társaság közzétette augusztus 31-én zárult teljes pénzügyi évére vonatkozó eredményeit. A vállalat 8,97 milliárd dolláros árbevétel mellett 1,68 dolláros egy részvényre jutó eredményt ért el, ami 7,2 százalékos növekedést jelent az előző év ugyanezen időszakához képest. A társaság számai mind a bevétel, mind a profit soron túlszárnyalták a konszenzust, mivel az elemzők 8,44 milliárd dolláros árbevétel mellett 1,38 dolláros egy részvényre jutó profittal számoltak. A menedzsment jelezte, hogy folytatja agresszív felvásárlási stratégiáját annak érdekében, hogy minél gyorsabb legyen az átállás a gyorsan fejlődő felhő- és digitális alapú szolgáltatások irányába.


A nap vesztese: Capita

Jelentős eladói nyomás alá kerültek a brit erőforrás-kiszervezéssel foglalkozó vállalat, a Capita részvényei. A cég árfolyama közel 25 százalékot esett a csütörtöki kereskedésben, mert a befektetőket kiábrándította, hogy a vállalat a folyó üzleti évére vonatkozóan profit warningot tett közzé. A menedzsment jelezte, hogy a vállalat profitja 535 és 555 millió font között lehet, szemben a korábban adott 580 millió font körüli előrejelzéssel. Ez jelentősen alacsonyabb, mint a 614 millió fontos elemzői konszenzus. A vezetőség hangsúlyozta, hogy a Brexit miatti bizonytalanság okán csúsznak a projektek, ami rövid távon a bevételek visszaeséséhez vezet, azonban hosszú távon a menedzsment továbbra is bizakodó a vállalat kilátásaival kapcsolatban. A csütörtöki záróárral számolva a papírok év eleje óta 36 százalékot veszítettek értékükből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.