BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erre figyel ma a piac

Az Oracle csütörtökön teszi közzé negyedéves eredményeit. A szoftvercég bevétele 8,7 milliárd dollár lehetett az augusztus végén zárult negyedévben, egy részvényre jutó eredménye pedig 58 centre rúghatott.

Magyarországon az építőipar júliusi teljesítményéről számol be a KSH. A mélypontjához közel járó szektor júniusban már nagy lendületet vett: havi alapon 7,5 százalékkal tudott növekedni a termelési volumen.

A Bank of England várhatóan nem változtat az alapkamat szintjén mai ülésén, miután múlt hónapban csökkentette az irányadó rátát. A várakozások szerint novemberig várhat a következő lazítással.

A svájci jegybank is felülvizsgálja kamatpolitikáját. Változtatás nem várható, a döntéshozók továbbra is kiállhatnak a jelenlegi negatív kamatpolitika és a devizapiaci intervenciók alkalmazása mellett.

Az Egyesült Államokban júliushoz képest augusztusban összességében stagnálhatott a kiskereskedelem forgalma, ám az autóeladások nélkül enyhe, 0,3 százalékos bővülésről számolhatnak be.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.