BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erre figyel ma a piac

Az euróövezetben a szeptemberi inflációs mutató első becslését közlik. A várakozások szerint a harmonizált fogyasztói árak 0,4 százalékkal emelkedhettek egy év alatt, ez az augusztusi ütem duplája lenne.

Japánban a fogyasztói árak augusztusi alakulásáról számolnak be. Az éves inflációs mutató az elmúlt három hónapban mínusz 0,4 százalékon stagnált, amiről most mínusz 0,5 százalékig süllyedhet tovább.

Kínából érkezik a szeptemberi Caixin feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index. A mutató júliusban és augusztusban is elérte a növekedés és a zsugorodás határát jelző 50 pontot, amire 2015 februárja óta nem volt előtte példa.

Az USA-ban a személyes jövedelmek és kiadások augusztusi alakulásáról teszik közzé a számokat. A várakozások szerint mind a jövedelmek, mind a fogyasztás 0,2 százalékkal növekedhetett júliushoz képest.

Németországban a kiskereskedelmi termékforgalom augusztusi statisztikái jelennek meg. Júliusban több éve nem látott ütemben, 1,7 százalékkal emelkedett a volumen, így most mindössze 0,1 százalékos bővülést várnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.