BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ömlik a pénz az Airbnb-be

Ömlik a pénz a szállodaipart alaposan felforgató Airbnb-hez, a szállásmegosztó társaság tájékoztatása szerint egy újabb befektetési körben már 555 millió dollárhoz jutottak. A cég ügyeit közelről ismerő források azt állítják, hogy ezzel még nem zárult le a mostani tőkebevonás, amely akár 850 millió dolláros is lehet. A The Wall Street Journal közlése alapján az Alphabet befektetési részlege, a Google Capital és a Technology Crossover Ventures kockázati tőkecég vezette a mostani, több mint félmilliárd befektetés mögött álló csoportot. A friss tőkével együtt nőtt az Airbnb becsült értéke is, a vállalkozás most már mintegy 30 milliárd dollárt ér, ezzel az Uber mögött a második legértékesebb startup. Az új források lehetőséget adnak a társaságnak arra, hogy beváltsák a régi munkatársaknak a részvényeik felvásárlásával kapcsolatban tett ígéretet – mintegy 200 millió dolláros tételről lehet szó –, emellett enyhül a cégen a befektetők felől érkező, a tőzsdei megjelenést szorgalmazó nyomás.

Bár az Airbnb a megosztáson alapuló üzleti modell egyik legsikeresebb képviselője, hasonlóan az Uberhez folyamatos harcban áll a hatóságokkal. Ez főként arra vezethető vissza, hogy a szabályozás alaposan lemaradt a technológiai fejlődés kínálta új lehetőségektől. A társaságnak még otthoni terepen, San Franciscóban is újabb és újabb jogi akadályokkal kell megküzdenie, és Európában sem könnyítik meg a helyzetét, szigorítják az Airbnb-n keresztül kiadó lakásokra vonatkozó szabályokat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.