BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Svájci–magyar alapkezelő alakult

Smart NRG Ventures Svájci–Magyar Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. néven új társaság jött létre, 5 millió forintos jegyzett tőkével. Az alapító Csík Bálint, aki 2009-től 2011-ig volt az ügyvezetője a Domestik Kft.-nek, amelyet egy Belize-ben bejegyzett vállalkozás, a Marcus Holding Ltd. hozott létre. Utóbbinak a kézbesítési megbízottja a Német Zoltán Ügyvédi Iroda, melynek névadója, Német Zoltán 2014 tavaszán elindította a Globeserv Bizalmi Vagyonkezelőt, amit aztán 2016 elején értékesített egy miskolci társaságnak, a Vorient Pénzügyi Szolgáltató és Portfólió Kezelő Zrt.-nek.

A Smart NRG vezérigazgatójának kinevezett Ligetfalvi Gábornak ismerős terep a kockázatitőke-iparág, 2008–2010 között a PortfoLion Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. igazgatóságának tagja volt, még mielőtt utóbbi céghez szegődött a pénzügyminiszteri posztot a 2010-es kormányváltás után hátrahagyó Oszkó Péter. A Smart NRG alapítása összefüggésbe hozható azzal, hogy a kormány az EU május 31-én kifutott Jeremie-programjánál is csaknem 20 milliárd forinttal többet, 150 milliárdos kockázati tőkét tehet elérhetővé kis- és középvállalkozások számára. Az e pénzeket közvetítő alapkezelőket pályázaton választják ki.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.