BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Freeport-McMoRan

Több mint 3 százalékot emelkedett pénteken az amerikai tőzsdén, a nyitás előtti kereskedésben a Freeport-McMoRan árfolyama a felvásárlási hírekre. A vállalat a kaliforniai olaj- és gázipari érdekeltségeit értékesíti annak érdekében, hogy ezentúl csak a fő profiljára, a rézbányászatra tudjon fókuszálni. A Sentinel Peak Resources és a Freeport-McMoRan 592 millió dolláros felvásárlási árról állapodott meg, amit teljes mértékben készpénzben fizet ki a cég. A felvásárlás egy kitételt is tartalmaz, a Freeport-McMoran extra 50 millió dollárra jogosult, ha az olaj hordónkénti ára újra 70 dollár fölé emelkedik. A társaság naponta körülbelül naponta 8600 hordó olajat termelt ki. Az év eleje óta a vállalat papírjai már több mint 40 százalékkal értékelődtek fel.


A nap vesztese: ServiceMaster

Erőteljes eladói nyomás alá kerültek az amerikai szolgáltatócég, a ServiceMaster részvényei, a papírok közel 4 százalékot estek pénteken a nyitás előtti kereskedésben. A befektetőket kiábrándították a társaság negyedéves eredményei: a szeptemberrel végződő 3 hónap során a ServiceMaster egyszeri tételektől tisztítva 51 centes egy részvényre jutó eredmény mellett, 70 millió dollár árbevételt ért el. Annak ellenére, hogy a profit 30 százalékkal növekedett az előző év ugyanezen időszakához képest, alulmúlták az elemzői konszenzust, mivel az elemzők 63 centre számítottak részvényenként. A menedzsment a teljes üzleti évre vonatkozóan megerősítette a korábban megfogalmazott céljait, tehát a bevételek 2,7 és 2,8 milliárd dollár között lehetnek. Az év eleje óta a ServiceMaster árfolyama közel 25 százalékot emelkedett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.