BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

Nyertes: Hasbro

Közel 4 százalékkal emelkedett a nyitás előtti kereskedésben az amerikai játékgyártó, a Hasbro árfolyama, miután a társaság közzétette a szeptember 25-én zárult harmadik pénzügyi negyedévre vonatkozó eredményeit. A vállalat 1,68 milliárd dolláros árbevétel mellett 3,02 dolláros egy részvényre jutó eredményt ért el, ami 24 százalékos profitnövekedést jelent az előző év ugyanezen időszakához képest. A társaság számai mind a bevétel, mind a profit soron túlszárnyalták a konszenzust, mivel az elemzők 1,56 milliárd dolláros árbevétel mellett 1,74 dolláros egy részvényre jutó eredménnyel számoltak. A szegmensek között a legnagyobb növekedés a lányoknak szóló gyerekjátékok kategóriában volt látható, itt a bevételek 57 százalékkal 462 millió dollárra növekedtek. Idén a Hasbro papírjai több mint 45 százalékkal emelkedtek.


Vesztes: Regeneron Pharmaceuticals

Erőteljes eladói nyomás alá kerültek az amerikai gyógyszergyártó cég, a Regeneron Pharmaceuticals Inc. részvényei. A papírok közel 3 százalékkal estek hétfőn a nyitás előtti kereskedésben, a lejtmenetet pedig az váltotta ki, hogy az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer-engedélyeztetési Hivatal (FDA) átmenetileg felfüggesztette a gyógyszergyártó legújabb készítményének tesztelését, miután az egyik tesztalanyon nem várt mellékhatások keletkeztek. Az FDA-tanúsítvány megszerzése egy termék számára hatalmas presztízskérdést jelent, illetve biztonságot felhasználója számára, így nem csoda, hogy a hír elbizonytalanította a befektetőket. A hírek szerint a menedzsment nem fogadja el a hatóságok reakcióját, mivel a tesztek többsége azt bizonyítja, hogy hatásos a készítmény.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.