BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

Nyertes: Cheniere Energy Partners

Nagyot emelkedett pénteken az amerikai tőzsdén a nyitás előtti kereskedésben a Cheniere Energy Partners árfolyama a felvásárlási hírekre. A Cheniere Energy Inc. megerősítette, hogy megvásárolja a már 80,1 százalékban tulajdonolt leányvállalatát, körülbelül 1 milliárd dollárért. A felvásárlás teljes egészében részvénycserével valósul meg. A Cheniere Energy Partners minden egyes részvényéért 0,5049 darabot kapnak a Cheniere Energy Inc papírjaiból. Ez 21,9 dollárra értékeli a cég részvényeit, ami 3 százalékos prémium az Energy Partners csütörtöki záróárfolyamához képest. A hírre az Energy Partners árfolyama 12 százalékot emelkedett, míg az Energy Inc részvényesei kevésbé fogadták jól a bejelentést, a társaság papírjainak az árfolyama 1 százalékot esett a nyitás előtti kereskedésben.


Vesztes: CalAmp

Erőteljes eladói nyomás alá kerültek az amerikai adatszolgáltató cég, a CalAmp részvényei, a papírok 12 százalékot estek pénteken a nyitás előtti kereskedésben. A befektetőket kiábrándították a társaság negyedéves eredményei: az augusztussal végződő 3 hónap során a CalAmp egyszeri tételektől tisztítva 27 centes egy részvényre jutó eredmény mellett, 90,5 millió dolláros árbevételt ért el. Annak ellenére, hogy a bevételek 30 százalékkal növekedtek az előző év ugyanezen időszakához képest, alulmúlták a konszenzust, mivel az elemzők 27 centes részvényre jutó eredmény mellett, 92,3 millió dolláros árbevételre számítottak. A menedzsment a folyó negyedévre egy részvényre vetítve 24-30 centes profitot prognosztizál, miközben az elemzők 31 centes részvényenkénti eredményre számítanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.