BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Henderson Group

Erőteljes emelkedésbe kapcsoltak hétfőn a londoni alapkezelő, a Henderson Group részvényei, miután bejelentette, hogy megegyeztek a Janus Capitallal a részvénycserével történő összeolvadásról. A fúzióba mindkét cég igazgatótanácsa beleegyezett, így egy hatmilliárd dolláros piaci kapitalizációjú cég jön létre. Az új céget Janus Henderson Global Investors PLC-nek fogják hívni, a Henderson és a Janus részvényesei 57 és 43 százalékos részesedést kapnak az új vállalatban. A Janus Hendersont egy frissen létrehozott vezetői testület irányítja majd, amelynek feje a jelenlegi két vezérigazgató lesz, Dick Weil és Andrew Formica. Az új cég részvényeit az ausztrál és a New York-i tőzsdén fogják bevezetni. A társaság papírjai az év eleje óta már több mint 35 százalékkal emelkedtek.


A nap vesztese: Merrimack Pharmaceuticals Inc

Jelentős eladói nyomás alá kerültek hétfőn a Merrimack Pharmaceuticals Inc. gyógyszeripari cég részvényei, a papírok csaknem 15 százalékot zuhantak a nyitás előtti amerikai kereskedésben. A befektetők azt követően kezdték el hevesen adni a részvényeket, hogy a vállalat vezérigazgatója, Robert Mulroy bejelentette a felmondását. Erre azután került sor, hogy a cég jelezte, hogy a vállalat reorganizációs programjának keretében az alkalmazottak 22 százalékát még az idén elbocsátják. A tervek szerint a költségek visszavágásával a következő két évben 200 millió dollárt spórolhat meg a gyógyszeripari társaság. Átmenetileg a vállalat egyik igazgatósági tagja veszi át a vezérigazgatói posztot. Az év eleje óta már 20 százalékot esett a Merrimack Pharmaceuticals árfolyama.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.