BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Darden Restaurant

Közel 5 százalékkal emelkedett a nyitás előtti kereskedésben az amerikai étteremlánc, a Darden Restaurant árfolyama, miután a társaság közzétette az első pénzügyi negyedévének eredményeit. Az Olive Gardeneket is üzemeltető vállalat 1,71 milliárd dolláros árbevételt ért el, ami 2 százalékos emelkedésnek felel meg az előző év ugyanezen időszakához képest. Profitja 23 százalékkal növekedett a periódusban, 110,2 millió dollárt, egy részvényre vetítve 88 centet ért el. A vállalat számai a profitsoron jócskán túlszárnyalták a várakozásokat, mivel az elemzők csupán 82 centre számítottak részvényenként. A menedzsment megerősítette a korábban megfogalmazott célokat, miszerint a legalább egy éve nyitva lévő éttermek bevételei 1 és 2 százalék között növekedhetnek az üzleti év egészében.


A nap vesztese: Trinity Biotech

Jelentős nyomás alá kerültek az ír gyógyászati készülékgyártó, a Trinity Biotech részvényei, a cég árfolyama több mint 50 százalékot esett a keddi kereskedésben. A befektetőket kiábrándította, hogy a vállalat legújabb fejlesztésű egészségügyi készüléke, a Meritas Pont-of-

Care Analyzer elbukott a klinikai teszteken, így az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer Engedélyeztetési Hivatal (FDA) nem hagyta jóvá, hogy a készülék piacra kerüljön. A menedzsment jelezte, hogy a vállalat a következő évben 9 millió dollárról 1,5 millió dollárra tervezi csökkenteni a költségeit, továbbá a svéd egység bezárását és 40 munkavállaló elbocsátását is tervezi a vezetőség. A tervek szerint a következő 12 hónapot a Meritas Pont-of-Care fejlesztésével fogják tölteni, hogy az FDA által elfogadhatóvá tegyék a diagnosztikai készüléket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.