BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Twitter

Több mint 4 százalékot emelkedett az amerikai tőzsdén szerdán, a nyitás előtti kereskedésben a Twitter árfolyama, miután a CNBC információi szerint már a héten hivatalos felvásárlási ajánlatot kaphat a társaság. A hírek szerint a Twitter tárgyalt többek között a Google-lel, a Salesforce.com-mal és a Verizonnal is. A mikroblog-szolgáltató mutat hajlandóságot arra, hogy elfogadjon valamely ajánlatot. A CNBC hozzátette, hogy az eladás még nem küszöbönálló esemény. Egyáltalán nem biztos, hogy felvásárlással zárulnak a tárgyalások, de az is lehet, hogy még az év vége előtt megszületik a megállapodás. A Twitter piaci kapitalizációja 13 milliárd dollár. A jó készpénztermelő-képességű technológiai cégeknek, például a Google-nek nem okozna gondot kifizetni ezt az összeget.


A nap vesztese: Acuity Brands

Erőteljes eladói nyomás alá kerültek az amerikai elektronikai cég, az Acuity Brands részvényei, a papírok közel 8 százalékot estek szerdán, a nyitás előtti kereskedésben. A befektetőket kiábrándították a társaság negyedéves eredményei: az augusztussal végződő három hónapban az atlantai székhelyű vállalat profitja 32 százalékkal, 82,9 millió dollárra növekedett, ami részvényenként 1,89 dolláros nettó eredményt jelent. Hiába a profitnövekedés, a számok alulmúlták a konszenzust, az elemzők 947 millió dolláros árbevétel mellett 2,39 részvényre jutó eredményre számítottak. A vezetőség nem adott számszerű várakozást a vállalat növekedési kilátásaival kapcsolatban, az elemzők azonban a teljes üzleti évre, 3,79 milliárd dolláros árbevétel mellett, 9,75 dolláros egy részvényre jutó eredményt prognosztizálnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.