BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese Barracuda Networks

Közel 14 százalékkal emelkedett szerdán a nyitás előtti kereskedésben az amerikai kiberbiztonsági cég, a Barracuda Networks árfolyama, miután a társaság közzétette a második negyedévre vonatkozó eredményeit. A vállalat 87,9 millió dolláros árbevételt ért el, ami 12 százalékos emelkedésnek felel meg az előző év ugyanezen időszakához képest. Profitja 210 százalékkal emelkedett a periódusban, 11,5 millió dollárt, egy részvényre vetítve 21 centet ért el. A cég számai mind az eredmény-, mind a profitsoron jócskán túlszárnyalták az elemzői konszenzust, mivel az elemzők 85,3 millió dolláros árbevétel mellett csupán 13 centes profitra számítottak részvényenként. Az év eleje óta a Barracuda részvényei 25 százalékot emelkedtek, magasan felülteljesítve a szélesebb körű piacot, az S&P 500 index 6 százalékot emelkedett ezen időszak alatt.


A nap vesztese Lloyds Banking Group

Alulteljesítők voltak a szerdai kereskedésben a londoni tőzsdén a Lloyds részvényei, az árfolyam több mint 1 százalékot esett. A részben állami tulajdonban lévő brit bank bejelentette, hogy újabb elbocsátásokra készül a reorganizációs terv keretein belül. A Lloyds idén eddig közel 4000 fő elbocsátását jelentette be, ami a teljes létszámának több mint 5 százalékát teszi ki. A legnagyobb kirúgási hullámról júliusban számolt be, akkor 3000 fős leépítést közölt, most ezen felül további 1200 fős elbocsátást helyezett kilátásba. A bank célja az intézkedésekkel, hogy csökkentse a költségeit, és ezzel a részvényesi értéket növelje. A leépítésben szerepet játszott, hogy a Brexit után nehezebb környezettel néz szembe a bank.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.