BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Unicredit

Erőteljes emelkedésbe kapcsoltak csütörtökön az Unicredit részvényei, miután a vártnál jobb vételi ajánlatot kínál a francia Amundi az olasz nagybank alapkezelőjéért, a Pioneerért. Nagy volt az érdeklődés az utóbbi időben a 220 milliárd euró­nyi kezelt vagyonnal bíró Pioneerért. A bank a korábbi hírek szerint 3 milliárd eurót remélt az eladásából, a napokban azonban kiderült, hogy több komoly vevő, például Európa legnagyobb alapkezelője, az Amundi is érdeklődik az olasz nagybank alapkezelője iránt. A Reuters két, az ügyhöz közeli forrástól is úgy tudja, hogy egy váratlan, 4 milliárd eurós ajánlat érkezett az Amunditól. Mellettük a brit Aberdeen alapkezelő és az ausztrál Macquarie is érdekelt az UniCredit leányának megvételében. A hírekre 2 százalékot emelkedett az olasz nagybank árfolyama.


A nap vesztese: Twitter

Jelentős esést produkáltak csütörtökön Amerikában a Twitter részvényei, a papírok több mint 15 százalékot zuhantak a nyitás előtti kereskedésben. A befektetők azt követően kezdték el adni a vállalat részvényeit, hogy halványultak a felvásárlási spekulációk. A Recode technológiai internetes oldal arról számolt be arról, hogy a Google nem érdeklődik a Twitter iránt, továbbá megjegyezte, hogy valószínűleg a Disney és az Apple sem fog ajánlatot tenni a cégre. A múlt hónapban érkeztek olyan hírek, hogy a Google megbízta a Lazard tanácsadó céget, hogy vizsgálja meg egy esetleges felvásárlási ajánlatnak az előkészítését a Twitterre. A keresőóriás az elmúlt években is aktívan foglalkozott a Twitter felvásárlásával. A Google mellett az utóbbi hetekben a Salesforce.com és a Verizon neve is felmerült lehetséges felvásárlóként.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.