BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erre figyel ma a piac

A Magyar Nemzeti Bank délelőtt 10 órakor közzéteszi negyedévente megjelenő Fizetésimérleg-jelentését, amelyben több mutatón keresztül vizsgálva, átfogóan elemzi a külső egyensúlyi folyamatokat.

Magyarországon a szeptemberi beszerzésimenedzser-indexet publikálja az MLBKT. Augusztusban 53,9 pontról 51,3 pontra csökkent a mutató, jelezve a termelésnövekedés lassulását nyár végén az iparban.

A kormányzati szektor második negyedév végi egyenlegéről közöl adatokat a KSH. Az első negyedévben 11 milliárd forintos többletről számoltak be előzetesen, ami a GDP 0,1 százalékának felelt meg.

Az USA-ban az ISM szeptemberi feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexét teszik közzé. Augusztusban öthavi növekedés után 50 pont alá esett a mutató, ám a várakozások szerint most visszatér e szint fölé.

Az Egyesült Királyságból is jön a szeptemberi feldolgozóipari BMI. Az index a népszavazást követően júliusban 50 pont alá esett, azonban augusztusban 53,3 pontig lőtt ki, jelezve, hogy nincs baj a brit iparban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.