BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erre figyel ma a piac

Ma délelőtt kiderülhet, kinek ítélték oda a közgazdasági Nobel-emlékdíjat. A New York-i Egyetem egy véletlenül közzétett közleménye alapján Paul Romer, a Világbank újdonsült vezető közgazdásza kaphatja az elismerést.

A Nemzetgazdasági Minisztérium gyorsjelentést közöl az államháztartás központi egyenlegének szeptemberi helyzetéről. Augusztusban egyszeri tételek miatt többletes lett a büdzsé, amire még soha nem volt példa.

Az Egyesült Államokban a Kolumbusz-napot ünneplik, ezért a bankok zárva lesznek, és a kötvénypiacokon szünetel a kereskedés. A részvénypiacok viszont végig nyitva tartanak.

Németországban az augusztusi külkereskedelmi adatokat teszik közzé. Júliusban havi szinten 2,6 százalékkal esett vissza az export forgalma. A várakozások szerint most 1,2 százalékos bővülés jöhet.

Az eurózónában a Sentix az októberi befektetői bizalmi indexét közli. Szeptemberben a várakozásnál magasabb, 5,6 pontos értékről számoltak be, ami után újabb javulást vár a piac, a mutató 6,2 pontra emelkedhet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.