BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: TJX Companies

Jó híreket kaptak az amerikai dekorációs eszközöket áruló áruházlánc, a TJX Companies befektetői, miután a társaság közzétette a vártnál jobb harmadik negyedéves eredményeit. Az árbevétel a szeptember 30-ával végződő negyedévben 6 százalékkal 8,3 milliárd dollárra nőtt, miközben az elemzők 5 százalékos növekedés mellett 8,2 milliárd dollárra számítottak. A nettó eredmény 7 százalékkal, 549,8 millió dollárra vagy egy részvényre vetítve 83 centre csökkent. Az egyszeri tételektől tisztított eredmény viszont 91 centre ugrott, túlszárnyalva a 87 centes elemzői konszenzust. A jó eredményekre tekintettel a menedzsment megemelte a teljes évre vonatkozó várakozását, részvényenként 3,46 és 3,48 dollár közötti profitra számít a vezetőség. A TJX árfolyama több mint 2 százalékot emelkedett a nyitás előtti kereskedésben.


A nap vesztese: Dick’s Sporting Goods Inc

A Dick’s Sporting Goods Inc. a harmadik negyedévben az egyszeri tételek nélkül 48 centes nyereséget ért el részvényenként, míg az árbevétele 1,81 milliárd dollár volt. A társaság egy évvel korábban 41 centes nyereséget ért el egy részvényre vetítve. A legalább egy éve nyitva lévő boltok forgalma is 5,2 százalékkal növekedett, szemben a 2,8 százalékos elemzői várakozással. A jó eredmények ellenére több mint 6 százalékot esett a cég árfolyama a nyitás előtti kereskedésben, ami főként annak tudható be, hogy a menedzsment a teljes évre vonatkozóan részvényenként 1,2 dolláros profitra számított, míg a FactSet konszenzusa egy részvényre vetítve 1,32 dollárt várt el a cégtől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.