BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Target Corporation

Megugrott a Target Corp. árfolyama a nyitás előtti kereskedésben, miután közzétette negyedéves gyorsjelentését. Az amerikai áruházlánc az elemzői várakozásokat felülmúló számokat közölt, és további jó hír, hogy a menedzsment megemelte az idei évre vonatkozó várakozásait. Nettó eredménye 608 millió dollárra vagy egy részvényre vetítve 1,06 dollárra növekedett, míg az elemzők részvényenként 83 centre számítottak. Az üzletek forgalma 0,2 százalékkal csökkent, de ez is felülmúlta a konszenzust, mivel az elemzők 1 százalékos csökkenésre számítottak. A teljes 2016-os évre vonatkozóan 1,55 és 1,75 dollár közötti részvényenkénti profitra számít a vezetőség. A jó hírekre a Target árfolyama csaknem 8 százalékkal emelkedett a nyitás előtti kereskedésben.


A nap vesztese: Lowe’s Companies

Erőteljes eladói nyomás alá kerültek az amerikai lakberendezési kereskedelmi lánc, a Lowe’s részvényei, a papírok több mint 5 százalékot estek szerdán a nyitás előtti kereskedésben. A befektetőket kiábrándították a társaság negyedéves eredményei. A cég a szeptemberrel végződő 3 hónap során 88 centes egy részvényre jutó eredményt ért el 15,7 milliárd dolláros árbevétel mellett. Mindkét soron alulmúlták a számok a konszenzust. A menedzsment emellett rontotta a teljes üzleti évre vonatkozó előrejelzéseit is, az egy részvényre jutó eredmény a korábban várt 4,06 dollár helyett 3,52 dollár lehet. A keddi záróárral számolva a papírok év eleje óta 9,2 százalékos esést mutattak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.