BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

Nyertes: Western Refining

Majdnem 20 százalékot emelkedett csütörtökön az amerikai tőzsdén a nyitás előtti kereskedésben a Western Refining Inc. árfolyama felvásárlási hírekre. A Tesoro Corp. megerősítette, hogy megveszi kisebb versenytársát körülbelül 4,1 milliárd dollárért. Az akvizíció teljes egészében részvénycserével valósul meg. A Western Refining Inc. minden egyes részvényéért 0,435 darabot kapnak a Tesoro Corp. papírjaiból. Ez 37,3 dollárra értékeli a cég részvényeit, ami 22 százalékos prémiumot jelent a Western Refining szerdai záró árfolyamához képest. A felvásárlás várhatóan 2017 első fél évében zárul le, és éves szinten 350–425 millió dollárral növelheti majd az eredményt. A Tesoro Corp. részvényesei nem reagáltak érdemben a bejelentésre, a társaság papírjai közel egy százalékot estek a nyitás előtti kereskedésben.


Vesztes: Staples

A Staples a harmadik negyedévben az egyszeri tételek nélkül 27 cent nyereséget ért el részvényenként, míg árbevétele 5,35 milliárd dollárt tett ki. A profitsoron jelentős volt a visszaesés a bázisidőszakhoz képest, egy évvel korábban ugyanis a cég 31 centes profitot termelt egy részvényre vetítve. A legalább egy éve nyitva lévő boltok forgalma is négy százalékkal esett vissza, szemben az elemzők által várt 3,6 százalékos csökkenéssel. A számok mind az eredmény, mind a profitsoron alulmúlták az elemzői konszenzust. A menedzsment a folyó negyedévre vonatkozóan egy részvényre vetítve 23 centes profitot prognosztizál, míg az elemzők részvényenként 26 centre számítanak. A befektetők nem örültek túlságosan a számoknak, a Staples árfolyama több mint 3 százalékot esett a nyitás előtti kereskedésben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.