BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Yelp

Megugrott a Yelp árfolyama szerdán az amerikai nyitás előtti kereskedésben a társaság negyedéves gyorsjelentésének köszönhetően. A közösségi médiaoldal-üzemeltető az elemzői várakozásokat felülmúló számokat közölt, emellett a menedzsment megemelte az idei évre vonatkozó prognózisait. Nettó eredménye 2,1 millió dollárra nőtt, míg egy évvel ezelőtt még 8,1 millió dollár veszteségről számoltak be. Két cent lett az egyszeri tételek hatásaitól megtisztított részvényenkénti eredmény (EPS), ami jóval túlszárnyalta a konszenzust, mivel az elemzők további veszteségre számítottak. A teljes 2016-os évre vonatkozóan 709 és 713 millió dollár közötti árbevételt vár a vezetőség. A jó hírekre a Yelp árfolyama több mint 10 százalékot emelkedett a nyitás előtti kereskedésben, míg az év eleje óta közel 40 százalékot gyengült a kurzus.


A nap vesztesei: francia autógyártók

Jelentős eladói nyomás alá kerültek szerdán a francia autógyártók részvényei, miután szövetségük, a CCFA közzétette az októberi újautó-értékesítésekről szóló friss statisztikáit. Ebből kiderül, hogy az újautó-regisztrációk 4 százalékkal, 155 201 járműre estek vissza az előző év októberéhez képest. Ez részben annak tudható be, hogy az ünnepek miatt kevesebb munkanap volt a hónapban, így kevesebb idejük volt a gyártóknak az értékesítésre. Az egyes márkákra lebontva a Renault 9,2 százalékkal, a Peugeot 5,8 százalékkal, míg a Nissan 18 százalékkal kevesebb autót értékesített októberben az előző év azonos időszakához képest. A szerdai kereskedésben a Nissan 2,5 százalékot, a Renault közel 3 százalékot, a Peugeot 3,2 százalékot, míg a Fiat árfolyama 4,7 százalékot esett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.