BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: ING

Megugrott az ING árfolyama a társaság negyedéves gyorsjelentése nyomán: Hollandia legnagyobb bankja az elemzői várakozásokat felülmúló számokat tett közzé. Bevétele az egy évvel ezelőtti 3,97 milliárd euróról 4,36 milliárd euróra nőtt, ami főként a betétesek és a lakossági hitelállomány ugrásszerű növekedésének volt köszönhető. A nettó profit 1,34 milliárd euró lett, jóval magasabb az 1,11 milliárd eurós elemzői konszenzusnál. Az időszak során a kamatbevételek 7,8 százalékkal, 3,39 milliárd euróra, míg a bruttó kamatmarzs 1,46 százalékról, 1,55 százalékra növekedett. A menedzsment jelezte, hogy a nehezedő üzleti és kamatkörnyezet ellenére további növekedésre számítanak az év utolsó negyedévében is. Az ING árfolyama közel 4 százalékot emelkedett a csütörtöki kereskedésben.


A nap vesztese: American Axle

Nem örültek az amerikai autóalkatrész-gyártó, az American Axle & Manufacturing Holdings részvényesei a hírnek, hogy a vállalat körülbelül 3,3 milliárd dollárért vásárolja fel versenytársát, a Metaldyne Performance Groupot. A vételár körülbelül 25 százalékát készpénzben, 25 százalékát hitelből, 50 százalékát pedig részvényben fizeti ki a vállalat, az MPG tulajdonosai minden egyes papírjukért cserébe 13,5 dollár készpénzt és 0,5 Axle-részvényt kapnak, 21,81 dollárra értékelve az MPG részvényeit, ami 52 százalékos prémiumot jelent a szerdai záróárhoz képest. A szinergiahatásokból fakadóan a vállalat 2018-ig 100 és 120 millió dollár közötti extrabevételre számít. A felvásárlási hírekre az American Axle & Manufacturing árfolyama 12 százalékot esett, míg az MPG papírjai közel 43 százalékot erősödtek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.