BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erre figyel ma a piac

Magyarország harmadik negyedéves GDP-növekedésének első becslését közli a KSH. A Portfolio által megkérdezett elemzők szerint 2,1 százalékra lassulhatott az éves növekedési ütem, főleg az ipar gyengélkedése miatt.

A magyar építőipar szeptemberi adatait is közli a statisztikai hivatal. A márciusi mélypont óta augusz­tusig nagyjából 14 százalékkal nőtt a termelés, így az év eleji óriási leszakadás után egyértelműen beindult a növekedés.

Németország harmadik negyedéves GDP-adata is érkezik. A negyedéves növekedési ütem 0,4 százalékról 0,3 százalékra lassulhat, míg az éves adat 1,8 százalék maradhat.

Az USA-ban az októberi kiskereskedelmi forgalomról számolnak be. A havi alapú bővülési ütem 0,6 százalékon maradhatott szeptemberhez hasonlóan. A legnagyobb löketet a jármű-értékesítések adhatták.

Olaszországban a második negyedéves stagnálás után a harmadik negyedévben is csak mindössze 0,2 százalékkal bővülhetett a gazdaság. Az éves GDP-növekedés 0,8 százalékról 0,7 százalékra mérséklődhetett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.