BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erstés ingatlanhiteleket vett az Intrum Justitia

Több ezer nem teljesítő lakossági jelzáloghitel került át az Erste Banktól az Intrum Justitia követeléskezelőhöz. A hitelintézet tenderen értékesítette a nem teljesítő lakossági jelzáloghitel-állományának egy részét, a pályázaton az Intrum nyert több mint 19 milliárd forintos (körülbelül 62 millió eurós ajánlatával). A vételárat a követeléskezelő ki is fizette, az Erste pedig átadta az adatokat. Ezt követően került sor a tranzakció lezárására, a portfólió tényleges átruházásra november 10-én. Azt nem árulta el az Intrum, pontosan hány ügyfélről van szó, és hogy mekkora a tartozásuk összege.

„Munkatársaink nap mint nap azon dolgoznak, hogy az ügyfelekkel együttműködve segítsék azok megromlott pénzügyi helyzetének rendezését, fennálló tartozásuk törlesztését. Minden támogatást megadunk az arra nyitott ügyfeleknek, hogy stabilizálják anyagi helyzetüket. Ügyfeleinkre minden esetben partnerként tekintünk, hiszen tudjuk, hogy csak közösen vehetjük az akadályokat. Minden adós helyzetét egyedileg megvizsgáljuk, annak függvényében keressük a mindkét fél számára megfelelő megoldást” – mondta Felfalusi Péter, az Intrum Justitia vezérigazgatója.

Az Intrum korábban már egy másik – szintén az Erstéhez kapcsolódó – portfóliót is átvett az idén. Az Erste vásárolta meg Magyarországon a Citibank lakossági üzletágát. Az ügyfélállomány átvétele még nem történt meg, a Citi honlapja szerint ez az idei utolsó negyedévnél korábban nem is várható. Az viszont már biztos, hogy a nem teljesítő személyi és kártyahitelesek egy részét nem viszi tovább az Erste. Több mint 20 ezer ilyen ügyfél tartozását ugyanis eladta az Intrum Justitiának.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.