BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Rite Aid Corp

Nagyot emelkedtek kedden a New York-i tőzsdén a Rite Aid Corporation papírjai felvásárlási hírekre. A Walgreens bejelentette, hogy körülbelül 950 millió dollárért átveszi a patikákat üzemeltető cég 865 üzletét. A tranzakció már 2017 első felében lezárulhat, és teljes egészében készpénzzel fizet majd a cégért. A szinergiahatások révén több mint egymilliárd dolláros bevételnövekedést vár a vállalat, amit a következő két-három év során realizálhat a Walgreens. Az üzlettől a Walgreens az eszközei jobb diverzifikáció­ját reméli, mivel a kereskedelmi felügyelet ennek hiányában megvétózhatja a már 2015-ben tervezett, több mint 9 milliárd dolláros felvásárlási ügyletet a Walgreens és a Fred’s Inc. között. A bejelentésre a Rite Aid árfolyama több mint 6 százalékot erősödött.

A nap vesztese: General Mills

Nem sikerült jól a második negyedév az amerikai élelmiszeripari cégnek, a General Millsnek. A szeptember–decemberi időszakban 7,1 százalékkal zuhant a társaság bevétele az előző év azonos időszakához képest, és bár az elemzők számítottak csökkenésre, a konszenzustól így is jelentősen elmaradt a cég: a várt 4,23 milliárd dollárral szemben 4,11 milliárd dollár bevételt ért el. Ahogy a bevétel, úgy a profit szintjén is nagy csalódást okozott a General Mills: az egy részvényre jutó eredmény 8 százalékkal, 80 centre esett, miközben az elemzők 85 centre számítottak részvényenként. A General Mills árfolyama az amerikai nyitást követően 4 százalékot veszített értékéből, míg a teljes évet nézve több mint 10 százalékot erősödött az árfolyam.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.