BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Nike

A várakozásokat felülmúló eredményekről számolt be tegnap éjjel a Nike. A legutóbbi negyedévben a cég árbevétele 6,4 százalékkal 8,18 milliárd dollárra emelkedett, felülmúlva a 8,09 milliárd dolláros elemzői várakozást, az adózott eredmény pedig 7,3 százalékkal, 842 millió dollárra nőtt, ami részvényenként 50 centnek felel meg. Az elemzők azonban csupán 43 centre számítottak részvényenként. Néhány rossz hírt is kaptak a részvényesek, a legnagyobb versenytársak, az Adidas és az Under Armour miatt Észak-Amerikában a Nike az utóbbi időben piaci részesedést vesztett főként a kosárlabdaszegmensben, ami a teljes árbevétel több mint 5 százalékát adja. Összességében a pozitív hírekre koncentráltak a befektetők, a Nike árfolyama a Dow komponensei közül felülteljesítőként közel 1 százalékot erősödött.

A nap vesztese: Accenture

Jelentős eladói nyomás alá kerültek az Accenture tanácsadó cég részvényei. A papírok több mint 4 százalékot estek szerdán a nyitáskor, miután a befektetőket kiábrándították a társaság első negyedéves üzleti eredményei, továbbá a vezetőség csökkentette a 2017-es üzleti évre vonatkozó előrejelzéseit. Bár a vállalat mind bevételben, mind profitban javulást ért el az előző év azonos időszakához képest, az eredmények alulmúlták az elemzői várakozást. A novemberrel végződő három hónapban az Accenture árbevétele 6 százalékkal, 9,01 milliárd dollárra nőtt, az elemzők azonban 9,08 milliárd dolláros árbevételre számítottak. A menedzsment emellett rontotta a 2017-es üzleti évre vonatkozó prognózisát is: az előzetesen megfogalmazott részvényenkénti 5,75–5,98 dollár helyett már 5,64–5,87 egy részvényre jutó profitra számít.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.