BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Ulta Beauty

Megugrott az Ulta Beauty árfolyama a társaság negyedéves gyorsjelentésére, árfolyama közel 7 százalékot emelkedett a pénteki nyitás előtti kereskedésben. A kozmetikai cég a várakozásokat felülmúló számokat közölt, sőt a menedzsment megemelte az idei profitvárakozásait. A bevételek az előző év azonos időszakában elért 911 millió dollárhoz képest 24,2 százalékkal, 1,1 milliárdra nőttek. Az egy részvényre vetített kiigazított eredmény (EPS) 1,4 dollár volt, szemben az 1,3 dolláros elemzői várakozásokkal. A teljes évre vonatkozóan 2,08 és 2,13 dollár közötti egy részvényre jutó profitra számít a vezetőség, szemben a 2,05 dolláros elemzői várakozással. A nap végére azonban alaposan lemosták a festéket az Ulta Beautyról a tőzsdén, olyannyira, hogy a jó hírek ellenére 1,56 százalékos mínuszban zárt az árfolyam.


A nap vesztese: török líra

Tovább csúszott a lejtőn pénteken a török líra, amely napközben a 3,6-es szint körül is járt a dollárral szemben, ami természetesen új történelmi mélypont is egyben. Ezzel az év eleje óta már csaknem 21,5 százalékkal gyengült, a jelek szerint a befektetők továbbra is ütik a török devizát. A líra november elején kezdett intenzíven gyengülni, amikor Donald Trump győzelme után az amerikai hozamok megindultak felfelé. Törökország azonban jelentős fizetésimérleg-hiánya miatt erősen rá van szorulva a külföldi finanszírozásra. Az emelkedő amerikai hozamkörnyezetben pedig Törökországnak is egyre magasabb árat kell fizetnie, hogy fenntartsa kamatelőnyét. Ha a gyengülés az utóbbi napokban látott ütemben folytatódik, akkor a jegybanknak nem marad más választása, mint nyíltan interveniálni a piacon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.