BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Fairpoint Communications

Felvásárlási hírekre nagyot emelkedett a Fairpoint Communications árfolyama hétfőn az amerikai tőzsdén a nyitás előtti kereskedésben. A Consolidated Communications bejelentette, hogy 1,5 milliárd dollárért megveszi kisebb versenytársát. A felvásárlás teljes egészében részvénycserével valósul meg. A tulajdonosok a FairPoint minden egyes részvényéért 0,73 darabot kapnak a Consolidated papírjaiból. Ez 20,72 dollárra értékeli a cég részvényeit, ami 22 százalékos prémiumnak felel meg a FairPoint pénteki záró árfolyamához képest. A hírre a FairPoint árfolyama 15 százalékot emelkedett, míg a Consolidated részvényesei kevésbé fogadták jól a hírt, a cég papírjainak árfolyama 0,3 százalékot esett a nyitás előtti kereskedésben.


A nap vesztese: Cerecor Inc.

Erőteljes eladói nyomás alá került a nyitás előtti kereskedésben az amerikai gyógyszergyártó cég, a Cerecor Inc. A társaság bejelentette, hogy nem folytatja a nikotinelvonás kezelésére használható készítmény fejlesztését, mivel azok elbuktak a klinikai teszteken. A menedzsment jelezte, hogy a vállalat másik termékére, a depresszió elleni CERC-501 típusú készítményre nincsenek hatással a fejlemények, azok tesztelését továbbra is folytatja a vállalat. A híreknek nem örültek a befektetők, a Cerecor árfolyama 20 százalékkal, 1,75 dollárra esett a pénteki záróárhoz képest. A Cerecor részvényeit egyébként két elemző vételre, egy pedig tartásra ajánlja, a célárak átlaga 10 dollár. A következő napokban vélhetően jönnek majd leminősítések, a folyamat pedig már el is kezdődött: a Laidlaw & Company 15 dollárról 5 dollárra vágta a papírok célárát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.