BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Deutsche Bank

Négy százalék feletti emelkedést mutatott a Deutsche Bank árfolyama a csütörtöki kereskedésben. A részvénypiaci hangulat alapvetően jó volt napközben, főként a bankpapírokat vették a befektetők. A Fed kamatemelése miatt a befektetők arra számítanak, hogy emelkednek majd a bankok marzsai. Jó hírekkel is szolgálhatott a Deutsche Bank. A német csomagküldő cég, a Quelle örököse, a Madeleine Schickedanz 1,9 milliárd euróra perelte be a család korábbi bankját, a Sal. Oppenheimet, amely most már a Deutsche Bankhoz tartozik. A német banknak sikerült bíróságon kívül megegyeznie Schickedanzcal, és csak néhány millió eurós kártérítést kell fizetnie a Quelle-örökösnek. Ráadásul egy elemző megemelte a Deutsche Bankra vonatkozó ajánlását csütörtökön, egy másik elemző pedig vételi ajánlást fogalmazott meg a részvényekre.


A nap vesztese: EDF

Több mint 10 százalékot esett a francia közszolgáltató, az EDF árfolyama csütörtökön, amivel az átfogó európai index, a Stoxx 600 legrosszabb teljesítményt mutató részvénye volt. A társaság részvényei azután kezdtek mélyrepülésbe, hogy a menedzsment csökkentette a 2017-re vonatkozó profitvárakozását. A vállalat becslései szerint 13,7–14,3 milliárd euró között lehet az adózás, kamatfizetés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA), míg korábban 15,8 milliárd eurót vártak. Ez az jelenti, hogy az idei évhez képest csökkenhet a nyereség, 2016-ra ugyanis 16 milliárd euró fölötti eredményt célzott meg a társaság. Az EDF a többi európai közszolgáltatóhoz hasonlóan a túlzott kapacitások miatt szenved, de nem kedvez az energiaárak csökkenése sem. A cég a versenyhatóság döntése miatt kénytelen eladni a nukleáris üzletágának egy részét is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.