BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Actelion

Nagyot emelkedett az Actelion árfolyama pénteken a svájci tőzsdén a felvásárlási hírekre. A Reuters információi szerint a Sanofi előrehaladott tárgyalásokat folytat a svájci biotechnológiai óriás megvásárlásáról, részvényenként 275 dollárt kínálnak, míg a kikosarazott Johnson & Johnson 250-nél kiszállt a versenyből. Az Actelion csütörtöki záróára – frankról átszámítva – 191,8 dollár volt, ez 10,48 százalékos erősödés. A megajánlott árban benne lehetnek olyan kifizetések is, amelyek csak akkor történnének meg, ha a cég fejlesztési fázisban lévő gyógyszerei a jövőben jól teljesítenek. Az Actelion szerint egyelőre nem lehet biztosra venni azt, hogy az üzletből tényleg lesz is valami, addig pedig, amíg a tárgyalások be nem fejeződnek, illetve szükségessé nem válik, nem akarnak több részletről beszámolni.

A nap vesztese: Honeywell

Jelentős eladói nyomás alá kerültek az amerikai technológiai vállalat, a Honeywell International részvényei, a papírok több mint 8 százalékot estek pénteken a nyitás előtti kereskedésben. A befektetőket kiábrándították a társaság 2017-es üzleti évre vonatkozó előrejelzései. A Honeywell 39,6 milliárd dolláros árbevétel mellett, 6,85 és 7,1 dollár közötti egy részvényre jutó eredményre számít. Az elemzők pozitívabbak voltak, a FactSet konszenzusa alapján a cég árbevétele 1 százalékkal, 39,92 milliárd dollárra nőhet, míg 7,1 dollár egy részvényre jutó eredményt érhet el az időszak során. A Honeywell International papírjai az idén már 13 százalékot emelkedtek, és végül pénteken sem zártak mínuszban, mert a nap végére feltámadt az árfolyam, és végül, ha minimális 0,03 százalékkal is, de pluszban maradt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.