BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Lennar Corp

Jó híreket kaptak hétfőn a Lennar Corp. befektetői, miután az amerikai építőipari vállalat közzétette a vártnál jobb negyedik negyedéves eredményeit. Az árbevétel az időszak során 14 százalékkal, 3,38 milliárd dollárra, míg a nettó eredmény 11 százalékkal, 313,5 millió dollárra, egy részvényre vetítve 1,34 dollárra növekedett. Az eredmények hatására a vállalat árfolyama közel 4 százalékot emelkedett hétfőn a New York-i tőzsdén, mivel az elemzők 3,3 milliárd dolláros árbevétel mellett csupán 1,28 dolláros profitra számítottak részvényenként. A menedzsment pozitívan nyilatkozott a vállalat jövőbeni kilátásairól, elmondásuk szerint a bevételek folyamatos növekedésére lehet számítani a következő években. A pénteki záróárral számolva az idén 11 százalékot esett a floridai székhelyű cég árfolyama.

A nap vesztese: Danone

A francia Danone, a világ legnagyobb joghurtkészítő vállalata, amely az Actimel és az Activia brandeket is gyártja, hétfőn csökkentette a teljes üzleti évre vonatkozó várakozásait. Pontos számokat nem tett közzé a vezetőség, csupán annyit mondtak, hogy alacsonyabbak lesznek a számok az év eleji várakozásnál, amely szerint a profitmarzs 50-60 bázisponttal, míg az értékesítés 3-5 százalékkal emelkedhet idén az előző évhez képest. A menedzsment azzal indokolta a módosítást, hogy romlik az üzleti környezet a társaság legfontosabb piacain, ami az eladások visszaeséséhez vezethet. Az új fejlemények hatására több elemző is vételről eladásra módosította a Danone papírjaira vonatkozó ajánlását. A vállalat részvényei a rossz hírek hatására közel 2,5 százalékot estek a nap folyamán.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.