BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erre figyel ma a piac

Az Egyesült Államokban a novemberi átfogó munkaerőpiaci statisztikákat közlik. Az októberi 161 ezer fős foglalkoztatottságbővülés után 170 ezer új álláshely létrejöttére számítanak a piacon.

Svájcban a gazdaság harmadik negyedéves teljesítményéről számolnak be. A várakozások szerint negyedéves alapon 0,3 százalékkal, éves összehasonlításban 1,8 százalékkal bővülhetett a GDP, ami lassulást jelentene.

Magyarországon a szeptemberi külkereskedelmi adatok felülvizsgálatát közli a KSH. Az első becslés szerint az export euróban számított értéke 1,9 százalékkal, míg az importé 0,2 százalékkal csökkent éves alapon.

Az Egyesült Királyságban a novemberi építőipari beszerzésimenedzser-indexet közlik. A referendum hatására a mutató a nyári hónapokban 50 pont alá zuhant, azonban szeptember óta ismét a szektor növekedését jelzi.

Az USA-ban a Federal ­Reserve monetáris politikai döntéshozó szervének, a nyíltpiaci bizottságnak két szavazótagja, Lael Brainard és Daniel K. Tarullo is megszólal délután különböző eseményeken.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.