BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erre figyel ma a piac

A Magyar Nemzeti Bank bemutatja a legújabb Inflációs jelentést, amelyben friss makrogazdasági előrejelzéseket közöl. A keddi kamatdöntés után már megtudtuk, hogy nem változtatott idei növekedési előrejelzésén.

Az Egyesült Államokban a harmadik negyedéves GDP-növekedés harmadik becslését teszik közzé. A második szerint évesítve 3,2 százalékos volt a növekedés, ezt most 3,3 százalékra húzhatják fel.

Az USA-ban a tartós fogyasztási cikkek rendelésállományának decemberi alakulását ismertetik. A várakozások szerint az igen erős, 4,8 százalékos októberi bővülés után most 4 százalékos csökkenésről számolnak be.

A személyes jövedelmek és kiadások novemberi adatait is közzéteszik az Egyesült Államokban. Az előzetes prognózisok szerint a jövedelmek 0,3 százalékkal emelkedhettek, hasonlóan a fogyasztáshoz.

A múlt héten frissen beadott munkanélkülisegély-kérelmek számát is közlik az USA-ban. Legutóbb 254 ezren adtak be kérelmet az ellátásra, ami alacsonyabb az elmúlt négy hét 258 ezres átlagánál.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.