BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erre figyel ma a piac

Magyarországon az októberi épí­tőipari adatokat közlik. A szektor termelése márciusban érte el mélypontját, azóta több mint 14 százalékkal emelkedett. Szeptemberben 13,2 százalék volt az éves volumencsökkenés.

A svájci jegybank kamatdöntő ülést tart. A piac arra számít, hogy legalább 2018 második feléig fenntarthatják a jelenlegi rekordalacsony irányadó rátát, amely 2015 januárja óta mínusz 0,75 százalékon áll.

A Bank of England is kamatmeghatározó ülést tart. A várakozások szerint ma nem módosítanak az alapkamat szintjén, jövőre viszont, ha az infláció túlságosan felgyorsul, kamatemelésről dönthetnek.

Az Egyesült Államokban a novemberi inflációs adatokat teszik közzé. Havi összehasonlításban 0,2 százalékkal emelkedhettek az árak, ami lassulást jelentene az októberi 0,4 százalékhoz képest.

Németországban a decembe­ri feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index előzetes értékét közlik. A várakozások szerint a novemberi 54,3 pontról minimálisan tovább gyorsulhatott a szektor növekedése.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.