BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szilveszterre erősödött a forint

Eseménytelenül indult a hét utolsó kereskedési napja az európai tőzsdéken, a délelőtt folyamán a főbb részvényindexek az előző napi záróértékük közelében mozogtak. A nap második felében azonban beindult némi erősödés a piacokon, végül a DAX és a brit FTSE 100 is 0,3 százalékos pluszban zárta a napot. Az egyedi részvények közül a Monte dei Paschi di Sienát érdemes kiemelni: a friss hírek szerint a világ legrégibb bankját részben az olasz állam menti meg, részben pedig meglévő junior kötények részvénnyé alakításával javít a bank tőkehelyzetén. A hazai tőzsdén sem láthattunk nagyobb mozgásokat, a BUX végül az átlagosnál jóval alacsonyabb részvénypiaci forgalom mellett 0,4 százalékos pluszban zárta a napot. A blue chipek közül az OTP 1 százalékot, a Magyar Telekom és a Mol 0,2 százalékot, míg a Richter 0,1 százalékot emelkedett.

Pénteken kora délután megállapította az euró-forint keresztárfolyamot az MNB, így 311,02-nál zárta hivatalosan az évet a forint. Ezután erősödni kezdett a magyar deviza, a magyar piac zárásakor már 309-nél járt a kurzus. Egy svájci frankért 288,2 forintot, míg egy dollárért 292,8 forintot kellett fizetni késő délután a bankközi devizapiacon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.