BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét venni kezdték a befektetők az OTP-t

A hétfői esések után vásárolni kezdték a részvényeket, a kereskedés egész nap jó hangulatban zajlott Európa-szerte, a londoni, a frankfurti és a párizsi index 0,5–1,3 százalék közötti pluszban fejezte be a napot. Lendületesen emelkedett a Budapesti Értéktőzsde vezető indexe, a BUX 32 294 pontig kapaszkodott, ami 1,3 százalékos napon belüli felértékelődést jelent. A nap nyertese – 4 milliárd forintot meghaladó forgalom mellett – az OTP lett, a bankpapír 2,3 százalékkal drágult 8360 forintra, amiben szerepe lehetett a legfrissebb céláremelésnek is.

A Morgan Stanley a korábbi 8180 forintról 8723 forintra emelte a bankpapír fair értékét, a Reuters által készített elemzői konszenzus 8494 forintra értékeli a papírt. Tovább tudott menetelni a Richter is, 1,4 százalékkal drágult a gyógyszerpapír, a Mol és a Telekom ugyanakkor visszafogottabban, 0,3-0,4 százalékkal emelkedett. A jegybanki bejelentésre kissé megremegett a forint, a jegyzés felszaladt 310-ig az euróhoz képest, ahonnan lapzártánkig 309,4 alá ereszkedett vissza. Az amerikai piacokon is a vevők voltak túlsúlyban, a vezető részvényindexek 0,5 százalék körüli pluszban álltak, elsősorban a pénzügyi szektor kiugró teljesítményének köszönhetően. Az amerikai WTI típusú olaj hordónkénti ára közel 2 százalékkal emelkedett késő délután, 48,7 dollárra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.